A Star Wars-filmek minden generációnak meghatározók. A sci-fi univerzum legikonikusabb fegyverét, egy műanyag, teleszkópos fénykardot teszteltem.

A Hasbro által piacra dobott kihúzható, teleszkópos fénykard ideális fegyver ahhoz, hogy megküzdj ellenségeiddel, vagy jól elgyepáld az öcsédet! Ha nem tetszik a zöld szín, kék vagy piros változatát is forgathatod a kezedben. Nincs más dolgod, mint suhintani vele egyet, és máris kezdődhet a párbaj! A kard mérete: 77 cm.

DE egy kicsit brosos ára van még a 6600-ért kapható, legolcsóbb darabnak is, ahhoz képest, hogy elég csúnya anyagú műanyagból van. És még a 20 ezer forintos, háromágú is elgondolkodtató...

A fénykard egyébként egy kitalált eszköz, a Jedik és a Sithek legfőbb fegyvere a Csillagok Háborúja univerzumában. A Jedik többsége kék illetve zöld színű fénykardokat használ. Persze vannak kivételek, láthattunk a filmekben lila, sárga és rózsaszín fegyvereket is. A Sithek általában pirossal harcolnak, de a Régi Köztársaságban bronz és narancs színű fegyver is előfordult. A Birodalmi Lovagok ezüst színű kardot használnak, ezenkívül arany és cián színű lézerkard is előfordul.